Maathulp

De meeste schoenen op Steengoeieschoenen.nl vallen normaal op de maat. Eventuele afwijkingen en andere relevante informatie over de pasvorm vermelden we in de artikelomschrijving onder de betreffende schoen.

De breedtematen voor volwassenen, die bij comfortmerken van toepassing zijn, werken als volgt:

 Wijdtemaat volwassenen  Uitleg  Wijdtemaat kinderen
 Wijdte E   extra smal  2 - 2.5
 Wijdte F  smal  3 - 3.5
 Wijdte G  gemiddeld  4
 Wijdte G 1/2  bovengemiddeld  4.5
 Wijdte H  breed  5
 Wijdte I (veelal alleen bij heren)  breed  5.5
 Wijdte J (veelal alleen bij dames)  extra breed  6
 Wijdte K  extra breed  6.5

Verder geldt:

  • Als u normaal halve maten draagt, en het model is echter alleen verkrijgbaar in hele maten, bestel dan de volgende grotere maat.
  • Als uw ene voet groter is dan de andere, kies dan altijd de maat van de grotere voet, en vraag bij de bestelling om een kosteloos setje voorvoetzooltjes.
  • Is de (comfort)schoen 1 leest breder dan u normaal draagt, bijvoorbeeld een H-leest in plaats van uw gebruikelijke G-leest, neem dan een halve maat kleiner.

Mocht u niet zeker weten wat uw maat is, dan kunt u uw voet opmeten met een centimeter zoals wordt getoond op de afbeelding van de voetmeting onderaan. U gaat daarbij uit van de langste teen (dit kan overigens ook de 2e teen zijn).

Voor omrekening van de Europese maat naar UK-maat of US-maat kunt u ook kijken in onze maattabel hieronder. Deze tabel is slechts een richtlijn, want maten kunnen per merk afwijken.
PostNL Afhalen Vooruitbetalen iDeal Mastercard Visa Mistercash
Divide