PODOTHERAPIE & ORTHOPEDISCH SCHOENMAKERIJ


SPEE PODOTHERAPIE


Uw voetspecialist voor een voetdeskundig advies

Iedere vrijdagmorgen kunt u op afspraak in onze winkel terecht voor een deskundig advies voor uw voetproblemen, in een aparte behandelruimte. Op elke 1e zaterdag van de maand is er 's morgens een extra spreekuur. En op de 3e vrijdag van de maand is het spreekuur op de koopavond (en eventueel de middag daaraan voorafgaand).

Wat is een Podotherapeut?

Een podotherapeut behandelt mensen (zowel volwassenen als kinderen) met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat, die voortvloeien uit een afwijkende voetstand of voetfunctie. Dit kunnen klachten zijn in de voeten, enkels, knieën, heupen en/of rug. Ook bij sportblessures of klachten als gevolg van diabetes of reuma kan podotherapie een oplossing bieden. Het doel van een behandeling is het opheffen, verminderen of compenseren van deze klachten.

Wat zijn de therapiemogelijkheden van een podotherapeut?

  • Het maken van podotherapeutische zolen
  • Het maken van ortheses (beschermende en/of corrigerende teenstukjes)
  • Toepassen van vilttechnieken
  • Schoenadvies
  • Het geven van overige diverse voetadviezen

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak maken. Uw eerste bezoek van 30-45 minuten bestaat uit een basisonderzoek met eventueel aanvullend onderzoek met behulp van een Footscan-computeranalyse. In overleg met u wordt vervolgens het behandelplan opgesteld en besproken. Neem uw verwijsbrief (indien u verwezen bent) en verzekeringspas mee.
Bezoek de website van Spee Podotherapie voor meer informatie, of maak meteen een afspraak (0317-426551).


CARE ORTHOPEDIE


Deskundig en vertrouwd

Wij werken al enige jaren nauw samen met Care Orthopedie, een orthopedische schoenmakerij die uitblinkt in maatwerk en de kennis in huis heeft om écht mooie orthopedische schoenen te maken. Waar de meeste verzekeraars u in de keuze beperken, geeft Care orthopedie u de keuze om met een eigen bijdrage een orthopedisch product te leveren dat wél 100% aan uw wensen voldoet. Want wie de schoenen leuk vindt, trekke hem aan. Tot vorig jaar hield Care Orthopedie nog eens per 2 weken praktijk bij Steenwijk Schoenmode. Nu kunt u terecht in hun eigen praktijk (en werkplaats) in Houten.

Wat is een Orthopedisch schoentechnicus?

Waar het werk van een podotherapeut ophoudt, start het werkterrein van de orthopedisch schoentechnicus. Vandaar dat wij geloven in het combineren van deze twee specialismen met onze schoenenspeciaalzaak. Een orthopedisch schoentechnicus werkt zowel technisch als adviserend, en heeft zowel kennis van de menselijke anatomie en psychologie als van de toepassingsmogelijkheden van verschillende materialen en technieken. Hij helpt mee aan het oplossen van voetproblemen en zorgt ervoor dat de klant meer bewegingsvrijheid krijgt. Door toepassing van orthopedische schoenen kunnen zij beter omgaan met hun lichamelijke beperking. Daarbij is het erg belangrijk een goede balans te vinden tussen de functionaliteit en het uiterlijk van de schoen.

Wat zijn de therapiemogelijkheden van een orthopedisch schoentechnicus?

  • Het maken van orthopedische schoenen (type A en type B)
  • Orthopedische voorzieningen aan confectieschoeisel (OVAC)
  • Het maken van orthopedische zolen (inlays)
  • Het aanmeten en maken van orthesen (lichaamsgebonden technische hulpmiddelen op maat)
  • Onderhoud en reparatie van maat- en orthopedische schoenen

Volledig gecertificeerd

CARE is volledig gecertificeerd en de kosten worden vaak via uw ziektekostenverzekering vergoed. Daarnaast wordt u de keuze geboden een (hogere) eigen bijdrage te betalen om meer keuze te hebben. Bezoek de website van CARE Orthopedie voor meer informatie, of maak meteen een afspraak (030-2658624).PostNL Afhalen Vooruitbetalen iDeal Mastercard Visa Mistercash
Divide