Accessoires

Secrid portemonnees voor heren en dames

De Cardprotector is gelanceerd in 2009, maar de Secrid-reis begon meer dan een decennium eerder. In de jaren 90 zetten twee studenten hun eigen ontwerpbureau op, genaamd Spirid. Ze merkten destijds dat de inhoud van onze broekzakken veranderde toen de eerste elektronische betaalsystemen in Nederland werden geïntroduceerd. In 1997, toen contant geld plaats maakte voor betaalkaarten, maakten zij hun eerste wallet: de Secrid Bodycard.

Marianne & René wonnen onze eerste ontwerpwedstrijd op Habitat in 1986. Ontwerpwerk voor klanten zoals ING, Maxi Cosi en Quooker bleef hun professionele focus, maar Secrid bleef altijd in hun achterhoofd: ze merkten dat er wederom verandering kwam in de broekzak. De wereld kwam binnen handbereik dankzij de komst van smartphones en persoonlijke documenten krompen tot creditcardformaat. Mensen droegen minder met ons mee, maar wat we bij ons hadden, was waardevoller dan ooit.

De financiële crisis trof Europa in 2008 en Spirid kreeg geen opdrachten meer van hun klanten. Met 25 jaar ervaring aan samen werken en wonen, voelden ze dat dit het moment was om hun droom te volgen: het bouwen van hun eigen merk met de visie om mensen anders te doen kijken naar de inhoud van hun broekzak. Op dat moment veranderde Secrid van bij- naar hoofdzaak.

De geboorte van de Cardprotector

De eerste versie van de Cardprotector heeft in 2010 de Red Dot Design Award gewonnen. In dit jaar introduceerden ze ook hun lijn van leren wallets. Twee jaar later wonnen Marianne  en René met hun Miniwallet de European Aluminium Award. Sinds het begin van de Secrid-reis 20 jaar geleden, zijn ze hun achtergronden in mode en productontwerp blijven combineren om pocket-sized producten te maken; gewoon hier in Nederland.

Vandaag de dag liggen hun producten in meer dan 5.000 geselecteerde winkels wereldwijd. Samen met hun drie kinderen en bijna 100 collega’s werken ze in een gerenoveerd industrieel pakhuis: één groot familiehuis dat dient als creatief centrum voor nieuwe pocket-sized producten en diensten.

Made in Holland

In 2009 was de leerindustrie bijna verdwenen richting lagelonenlanden. Marianne en René hebben deze productie van kleinlederwaren weer teruggebracht naar Nederland. Doordat ze een revolutionair ander product en productieproces hebben ontwikkeld, worden portemonnees weer in ons land geproduceerd. Efficiënter en schoner dan ooit tevoren, op een schaal die in Nederland niet eerder heeft plaatsgevonden.

Nauwe samenwerking met 50 toeleveranciers is essentieel: van het naaiatelier in Vlaardingen tot de sociale werkplaats in Leiden. Geproduceerd met passie, onder goede omstandigheden en met aandacht voor het milieu. Inmiddels heeft hun kleine wallet meer dan tweehonderd banen gecreëerd.
PostNL Afhalen Vooruitbetalen iDeal Mastercard Visa Mistercash
Divide