Ballerina's

Ballerina's voor dames

De ballerina kan met bijna alles gecombineerd worden, van avondjurk tot spijkerbroek en is inmiddels niet meer weg te denken uit de garderobe van een echte fashionista! Alle ballerina's die u op onze webshop vindt, staan ook echt op voorraad en zijn dus direct leverbaar. Als u ze op werkdagen tijdig bestelt, heeft u de schoenen de volgende dag nog in huis. Voor ballerina's in alle kleuren en maten shop je simpel en snel op Steengoeieschoenen.nl!

Oorsprong

De oorsprong van de ballerina ligt in de balletschoen of ballet slipper die speciaal ontworpen werd voor de balletdans. De balletschoen wordt gemaakt van leer, canvas of satijn en heeft een flexibele dunne zool. De oorsprong van de balletschoen zelf gaat terug tot minstens de 16e eeuw toen ze gedragen werden door zowel vrouwen als mannen. Ze werden toen pompes genoemd. In de 17e en 18e eeuw kwamen schoenen met hakken in zwang, maar in de 19e eeuw won de platte schoen opnieuw terrein. Zoals alle trends zijn ballerina's gekomen en gegaan. Maar toen Audrey Hepburn ze droeg in de film Funny Face in 1957 kregen ze opnieuw furore. Bekende ontwerpers betrekken de ballerina tegenwoordig vast in hun collecties en de ballerina wordt gepresenteerd als ‘vrouwelijk’ of ‘casual’.

Tips

Ballerina's zijn superplat en helpen je benen daarom bepaald niet. Heb je geen superlange benen, combineer de ballerina's dan met een korte(re) rok om je benen langer te doen lijken. Een geslaagde combinatie (zo heerlijk Frans) is nog altijd ballerina's onder een capribroek. Ook een slim fit broek met rechte pijp laat zich goed met ballerina's dragen. Als de broek die je kiest je benen maar slank afkleedt, geen bandplooi heeft en niet te lang is. Een andere 'standaard-combinatie' is ballerina's met leggings. De wreef van de voet is bloot en zichtbaar. Niet echt ideaal bij koud weer, maar het heeft toch wel iets.

PostNL Afhalen Vooruitbetalen iDeal Mastercard Visa Mistercash
Divide