Maatadvies

Keuze van de juiste lengtemaat

De meeste schoenen op Steengoeieschoenen.nl vallen normaal op de maat. Eventuele afwijkingen en andere relevante informatie over de pasvorm vermelden we in de artikelomschrijving onder de betreffende schoen.

Verder geldt:

  • Als u normaal halve maten draagt, en het model is echter alleen verkrijgbaar in hele maten, bestel dan de volgende grotere maat.
  • Als uw ene voet groter is dan de andere, kies dan altijd de maat van de grotere voet, en vraag bij de bestelling om een kosteloos setje voorvoetzooltjes.
  • Is de (comfort)schoen 1 leest breder dan u normaal draagt, bijvoorbeeld een H-leest in plaats van uw gebruikelijke G-leest, neem dan een halve maat kleiner (zie verderop voor uitleg van de wijdtematen).

Mocht u niet zeker weten wat uw maat is, dan kunt u uw voet opmeten met een centimeter zoals wordt getoond op de afbeelding van de voetmeting onderaan. U gaat daarbij uit van de langste teen (dit kan overigens ook de 2e teen zijn).

Voor omrekening van de Europese maat naar UK-maat of US-maat kunt u ook kijken in onze maattabel hieronder. Deze tabel is slechts een richtlijn, want maten kunnen per merk afwijken.

Keuze van de juiste wijdtemaat

Een wijdtemaat is een indicatie van de breedte van een schoen ter hoogte van de bal en de wreef van de voet, dus een combinatie van balomvang en wreefomvang, en geeft aan hoeveel ruimte de voet in de schoen heeft. Een wijdtemaat herkent u aan de letter of het cijfer. Deze letter kan bij ons variëren van E t/m M. Wijdtematen bij kinderschoenen worden uitgedrukt in cijfers, lopend van 2 t/m 6.5.

 Wijdtemaat volwassenen  Uitleg  Wijdtemaat kinderen
 Wijdte E   extra smal  2 - 2.5
 Wijdte F  smal  3 - 3.5
 Wijdte G  gemiddeld  4
 Wijdte G 1/2  bovengemiddeld  4.5
 Wijdte H  breed  5
 Wijdte I (veelal alleen bij heren)  breed  5.5
 Wijdte J (veelal alleen bij dames)  extra breed  6
 Wijdte K  extra breed  6.5

Om uw eigen voetwijdte goed op te meten volgt u deze vier stappen:

  1. Vraag iemand u te helpen met het meten van de omtrek van uw voeten.
  2. Ga met blote voeten op een effen ondergrond staan.
  3. Verdeel uw gewicht over beide voeten en houd uw knieën los.
  4. Leg nu het meetlint om het breedste gedeelte van uw voorvoet. Let op dat het meetlint niet te strak staat. U weet nu de omtrek van uw voet in centimeters. 

In de onderstaande tabel zoekt u uw schoenmaat en daarna de omtrek van uw voet in centimeters. Uw schoenwijdte vindt u dan aan de bovenkant van de tabel.

Maar u kunt natuurlijk ook gaan voor de makkelijke weg: ga voor maatwerk advies naar Steenwijk Schoenmode in Leersum!

Stel hier uw vraag via Whatsapp

Klik op 1 van onze medewerkers om te chatten of stuur ons een e-mail op [email protected]

Klantenservice Sander
+31630907944
Klantenservice Dorenda
+31630907944
Bel ons op 0343-457682 (op doordeweekse avonden zelfs tot 22:00 uur)
Welkom bij Steengoeieschoenen! Antwoorden buiten openingstijden kan wat langer duren, maar we reageren zo snel mogelijk.
×
1