Onderhoud

Steengoeieschoenen heeft een breed assortiment schoenen van kwaliteitsmerken. Elk van deze schoenen moet goed worden onderhouden. U verlengt hiermee niet alleen de levensduur van uw schoenen, maar ze blijven hierdoor ook een stuk langer mooi. Én als een schoen dan toch een keer mankementen gaat vertonen, is het voor ons makkelijk om namens u bij de leverancier aan te kloppen voor een beoordeling van de klacht.

Het materiaal van de schoen bepaalt hoe de schoen moet worden onderhouden. Op onze speciale onderhoudspagina vindt u gedetailleerde informatie over het onderhouden van uw synthetische, textiele, leren, nubuck en suède schoenen. Daarnaast geven we u tips om eventuele schade aan uw schoenen te voorkomen!

Bescherm uw schoenen

Voorkomen is beter dan genezen

Bij schoenen is voorkomen beter dan genezen. Door al vóór gebruik de schoenen of accessoire in te spuiten met een impregneerspray, worden uw schoenen beschermt tegen vuil en water en gaan de schoenen een stuk langer mee. Door dit regelmatig te herhalen, blijven uw schoenen goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Bij het inspuiten van leren schoenen kunt u het beste de schoenen twee keer benevelen met een korte droogtijd. Bij het inspuiten van leren schoenen is het belangrijk dat de schoenen niet te nat worden, zodat er geen druppels kunnen vormen. Spuit dus van een afstand van ca. 20 cm en houd de bus niet recht boven de schoenen. Bij de materialen suède, nubuck, synthetisch en textiel mag u de schoenen wel flink vochtig inspuiten.

Het is verstandig uw schoenen regelmatig in te spuiten. Voordat u de schoen inspuit moet deze droog zijn en gereinigd van al het recente vuil, anders worden bestaande vlekken in de beschermlaag gefixeerd. Kijk bij het inspuiten van uw schoenen goed naar de gebruiksaanwijzing van de spray. Sommige sprays maken een onderscheid tussen leder, suède, canvas en synthetisch materiaal. Klik op de link hieronder voor een overzicht van onze impregneersprays.

Onderhoud van uw gladleren schoenen

Het materiaal

De meeste schoenen op Steengoeieschoenen worden gemaakt van gladleer. Dit materiaal is bijzonder populair: leer ziet er stijlvol uit, beweegt soepel en met de juiste verzorging kunt u jarenlang gebruik maken van uw leren schoenen. Om zo lang mogelijk de kwaliteit van het leer te bewaren is het belangrijk om de schoenen regelmatig te onderhouden

De schoonmaak

Bij het verzorgen en behandelen van uw schoenen is het belangrijk ze eerst goed schoon te maken. Maak hierbij gebruik van een licht vochtige doek en een zachte borstel. Vermijd bij het schoonmaken gebruik van hardnekkige zeepproducten en schoonmaakmiddelen. Zorg er na het schoonmaken voor dat u de schoenen goed laat drogen, voordat u ze verder gaat behandelen. Laat schoenen nooit drogen in de buurt van een warmtebron zoals een verwarming of een kachel. Hierdoor droogt het leer uit.

De reiniging

Bij het onderhouden van leren schoenen kunt u het beste de schoenen insmeren met een schoenpoets. Schoenpoets voedt het leer waardoor het niet uitdroogt en daarom sterk en soepel blijft. Ook worden kale neuzen en kleine scheurtjes in het materiaal voorkomen. Bij het uitzoeken van een goede schoenpoets is het belangrijk dat u de juiste kleur kiest en dat u nooit teveel schoensmeer of schoenpoets gebruikt. Leer kan hierdoor niet meer ademen en wordt juist sneller vies. Wanneer de schoen goed is opgedroogd, raden wij aan de schoen nogmaals in te sprayen met de impregneerspray.

Onderhoud van uw suède schoenen

Het materiaal

Suède is voorzien van een stijlvol en chique overkomend, maar ruw oppervlak. Juist hierdoor is het materiaal erg gevoelig voor vuil en beschadigingen. Het is met suède dan ook erg belangrijk dat de schoen goed wordt onderhouden, en vooral preventief beschermd. Met de juiste behandeling kan de levensduur van uw suède schoenen met jaren verlengd worden.

Met suède schoenen is het belangrijk de schoen regelmatig te behandelen met een impregneerspray. Zo is de schoen blijvend voorzien van bescherming tegen water en vuil. Wij raden aan de schoen na ca. 10 keer dragen in te sprayen en vervolgens goed te laten drogen.

De schoonmaak

Wanneer het materiaal vies is geworden, kunt u het schoonmaken met lauw water, een zachte doek en een speciale suède borstel. Wrijf hierbij zacht over het materiaal, behandel suède nooit te ruw om beschadigingen te voorkomen. Vermijd bij het schoonmaken hardnekkige zeepproducten en schoonmaakmiddelen. Laat uw schoenen nooit drogen in de buurt van een warmtebron zoals een verwarming of een kachel. Hierdoor droogt het suède uit.

De reiniging

Gebruik bij suède nooit schoenpoets of de Collonil soft gum voor leer. Dit kan voor beschadigen aan het materiaal zorgen. Vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal kan suède na verloop van tijd kleur verliezen. Dit kunt u eenvoudig verhelpen door gebruik te maken van een suèdespray in kleur. De renovetinesprays van het merk Saphir zijn hiervoor zeer geschikt. Let op: niet te gebruiken bij schoenen met witte of lichte zoolranden!

Onderhoud van uw nubuck schoenen

Het materiaal

Nubuckleer wordt na gladleer en suède vaak gebruikt bij het maken van mooie schoenen. Nubuck heeft een minder ruw oppervlak dan suède en heeft een andere structuur dan gladleer. Nubuck is een opgeborstelde variant van leer en heeft hierdoor een structuur die lijkt op de open en harige structuur van suède. Deze open structuur zorgt ervoor dat vuil snel wordt opgenomen en dat een goede verzorging noodzakelijk is om de kwaliteit van uw schoenen te waarborgen.

Net als bij de suède schoen raden wij aan het nubuck grondig te behandelen met een impregneerspray en deze handeling ook met regelmaat te herhalen.

De schoonmaak

Wanneer het materiaal vies is geworden, kunt u het schoonmaken met lauw water, een zachte doek en een zachte borstel. Ook bij nubuck kunt u beter geen schoenpoets gebruiken omdat het materiaal hierdoor niet kan ademen, hard zal worden en vaak gaat glimmen. Vermijd ook bij nubuckleer het gebruik van zeepproducten of andere hardnekkige schoonmaakmiddelen. Neem bij het drogen de tijd om de schoen volledig droog te laten worden en laat nubuck schoenen nooit drogen in de buurt van een warmtebron.

De reiniging

Bij grove vlekken die u niet kunt verwijderen met de borstel en lauw water kunt u bij het schoonmaken eventueel gebruik maken van de speciale Piggy Proof® Deep Clean Solution. Dit product reinigt tot diep in de stof en verwijdert veel vuil. Hetzelfde geldt voor een speciale suède of nubuck box. Deze zorgt voor het eenvoudig verwijderen van vlekken zonder dat er beschadigingen ontstaan. Net als bij suède moet u nubuckleer met voorzichtheid behandelen.

Onderhoud van textiel en synthetisch materiaal

Het materiaal

Textiel en synthetische materialen zijn in tegenstelling tot nubuck en suède bijzonder gemakkelijk te onderhouden. Textiel is een ventilerende en flexibele stof die vaak wordt gebruikt bij schoenen die geschikt zijn voor de zomer. Synthetische schoenen zijn daarnaast een stuk steviger.

De schoonmaak

Bij het verzorgen en behandelen van uw synthetische of textiele schoenen is het belangrijk deze eerst goed schoon te maken. Maak hierbij gebruik van een zachte, vochtige doek en een zachte borstel. Vermijdt ook bij het schoonmaken van textiele schoenen hardnekkige zeepproducten en schoonmaakmiddelen. Synthetische schoenen kunt u schoon maken met een zeer milde (biologisch afbreekbare) zeep. Zorg er na het schoonmaken voor dat u de schoenen goed laat drogen, alvorens u deze verder gaat behandelen. Laat u schoenen nooit drogen in de buurt van een warmtebron zoals een verwarming of een kachel. Dit kan beschadigingen aan het materiaal veroorzaken.

De reiniging

Synthetische schoenen zijn gemaakt van een onnatuurlijk materiaal en zijn hierdoor minder ventilerend. Dit kan betekenen dat deze schoenen eerder te maken krijgen met nare luchtjes. Om nare geurtjes te verwijderen raden wij aan om de zooltjes van de schoenen te behandelen met Piggy Proof® Active Perfume. Door de vocht- en vuilafstotende nanotech formule wordt aanhechting van bacteriën voorkomen waardoor ongewenste geurtjes worden geremd.

Tips!

Weet wat u koopt

Let altijd bij het aanschaffen van uw schoenen op het materiaal waar de schoen van gemaakt is. Zo weet u precies hoe de schoen moet worden verzorgd en wat u kunt doen om extra lang van uw schoen te genieten. Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing van de impregneerspray of kleurhersteller die u gaat gebruiken. Gebruik nooit een onderhoudsmiddel dat niet is bedoeld voor het materiaal van uw schoen. Zo voorkomt u schade aan uw schoenen bij het behandelen hiervan. Gebruik schoenpoets in de juiste kleur, want een verkeerde kleur kan blijvende schade aan uw schoen geven. Een naturel kleur is geschikt voor elke schoen, maar heeft wel minder effect dan een schoenpoets met een kleur. Daarnaast kan een naturel poets ook reinigende eigenschappen hebben, waardoor de kleur aflaat.

Assortiment schoenonderhoud

Natte schoenen

In Nederland ontkomt u er niet aan dat uw schoenen nat worden. Om schoenen snel weer droog te krijgen kunt u hier het beste cederhouten schoenspanners voor gebruiken. Dit materiaal onttrekt vocht aan het leer en houdt ook de schoen in model. Wanneer u hier niet over beschikt, kunt u altijd droge kranten in uw schoen stoppen. Vergeet dan alleen niet deze om de paar uur te vervangen. Wanneer uw schoenen nat worden door de sneeuw moet u deze zo snel mogelijk schoonmaken met een lauwe doek. Nadat de schoenen goed schoon zijn, moet u deze rustig laten drogen (niet bij een warmtebron!) en ze daarna met een poets en impregneerspray behandelen.

Voorkom slijtage

Om uw schoenen goed te onderhouden willen wij u graag voorzien van enkele eenvoudige tips. Gebruik bijvoorbeeld schoenspanners wanneer u de schoen of laars niet draagt. Zo blijven de schoenen in model en worden loopplooien voorkomen. Laarzen kunt u het beste liggend bewaren en/of voorzien van een laarzenspanner.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van een schoenlepel. Door de bescherming van de contreforte (hielversteviging) blijft de schoen extra lang stevig. Ook raden we u aan meerdere paren schoenen af te wisselen zodat uw schoenen rust krijgen, voldoende kunnen drogen en daardoor minder gaan slijten. Gooi daarnaast nooit uw schoenen in de wasmachine. Materialen zoals leer, suède en nubuck zijn hier niet voor geschikt terwijl de rubberen zolen van textiel en synthetisch materiaal door de hitte kunnen krimpen

Stel hier uw vraag via Whatsapp

Klik op 1 van onze medewerkers om te chatten of stuur ons een e-mail op [email protected]

Klantenservice Sander
+31630907944
Klantenservice Dorenda
+31630907944
Bel ons op 0343-457682 (op doordeweekse avonden zelfs tot 22:00 uur)
Welkom bij Steengoeieschoenen! Antwoorden buiten openingstijden kan wat langer duren, maar we reageren zo snel mogelijk.
×
1